fbpx

Aktuellt för juniorerna:

Meriturva: Segling och Båtsport i Finland (SPV) ordnar jollekurs för alla Södra Finlands jolleskolor i Meriturva i Lojo 29.4.2017 och NJK:s juniorer är inbjudna! Här lär man sig hantera en jolle i en trygg omgivning, kursen är med andra ord ett perfekt sätt att öppna seglingssäsongen. Kursen är en del av träningspaketet och kostar ingenting, anmälning kan göras genast, men senast vecka 10 till junior(at)njk.fi.

NJK Goes Skiing: Den 12.3.2017 ordnar NJK en skiddag i Swinghill i Noux. Alla är välkomna, juniorer, syskon, föräldrar, seglingscentret, klubbmedlemmar, vänner och bekanta. Vi bygger kortportsbana i familjebacken vid halva dagen för en timme, vi rekommenderar också att äta lunch i mysiga My’s Café.  Ingen förhandsanmälan behövs, det är bara att dyka upp och säga hej, vi finns i backen. Information om liftkort, uthyrning, eventuella skidlektioner etc finns på adressen www.swinghill.fi. För tilläggsinformation, kontakta junior(at)njk.fi.

Simskola: Annat roligt som NJK arrangerar är bland annat simskola från och med början av mars till slutet av april i huvudstadsregionen. Simskolan ordnas på söndagar i första hand för Ankorna, men andra juniorer är också varmt välkomna med! För närmare information och anmälning, kontakta junior(at)njk.fi.

Kantringsövningar i Grankulla simhall: På programmet för i år finns även samarbete med Gallträsk Segelsällskap. GSS ordnar kantringsövningar med Optimistjolle i Grankulla simhall 8.4.2017 och NJK är välkomna med och öva. Kursen är en del av träningspaketet för NJK juniorera. Rekommederas varmt, det är både roligt och lärorikt. Anmälningar bör göras senast 5.4 till junior(at)njk.fi.

Seglingsskolorna och Kajholmslägret:

Det traditionella Kajholmslägret är till för NJK juniorer i åldern 9-14 år. Kajholmslägret erbjuder en enastående lägerupplevelse med fokus på segling. Lägerprogrammet består av sjömanskap, kappseglingens grunder och fortsättning, seglingsteknik, seglingslekar, kappseglingar etc. På kvällen ordnar ledarna aktiviteter för deltagarna. Närmare information om Kajholmslägret samt datum, priser och anmälning hittar du här.

Juniorseglingsskolorna är för både nybörjare och mer erfarna seglare, på seglingsskolorna kan man delta oberoende av nivå eller tidigare seglingserfarenhet. Under skolorna erbjuder vi nybörjarna möjligheten att bekanta sig med havet och lära sig segla. De mer erfarna seglarna får handledning för att förbättra sin kunskap om havet och segling. Närmare information Seglingsskolorna samt datum, priser och anmälning hittar du här.

Åldersgränsen för seglingsskolorna är 7-14 år och för Kajholmslägret 9-14. Simkunskap samt NJK medlemskap är ett krav. Välkommen med!

 

Program för NJK juniorer och träningsgrupper

Vårsäsongen 2017

Simskola:

NJK arrangerar våren 2017 simskola från och med början av mars till slutet av april i Mäkelänrinne simhall. Simskolan ordnas på söndagar i första hand för Ankorna, men andra juniorer är också varmt välkomna med! För närmare information och anmälning, kontakta junior(at)njk.fi.

De som deltagit i simskolan 2017 kan betala kursen här.

Kantringsövning i Grankulla simhall:

På programmet för i år finns även samarbete med Gallträsk Segelsällskap. GSS ordnar kantringsövningar med Optimistjolle i Grankulla simhall lördagen 8.4.2017 kl. 17:45-19 och NJK är välkomna med och öva. Kursen är en del av träningspaketet för NJK juniorerna. Rekommenderas varmt, det är både roligt och lärorikt. Anmälningar bör göras senast 5.4 till junior(at)njk.fi.

 

Kantringsövning i Meriturva, Lojo:

Segling och Båtsport i Finland (SPV) ordnar jollekurs för alla Södra Finlands jolleskolor i Meriturva i Lojo 29.4.2017 och NJK:s juniorer är inbjudna! Här lär man sig hantera en jolle i en trygg omgivning, kursen är med andra ord ett perfekt sätt att öppna seglingssäsongen. Kursen är en del av träningspaketet och kostar ingenting, anmälning bör ske så snabbt som möjligt till junior(at)njk.fi.

 

 

 

Höstsäsongen 2017

Familjejulfesten är den 17.12

Juniorernas Supersöndagar kör igång i november:

För alla klubbens juniorer, också de som är med i våra träningsgrupper och för deltagare i sommarens juniorläger och seglingsskolor arrangerar vi träffar 1 gång i månaden. Vi gör något roligt tillsammans: bowling, aktivitetspark, klätteräventyr mm. Genom att träffas regelbundet vill vi hjälpa klubbens juniorer att lära känna varandra, men också bevara den fina gemenskap som skapats under läger, skolor och i träningsgrupperna. Då är det också roligare att komma på vårens första vattenträningar!

Närmare information om supersöndagarna hittar ni här!  Välkommen med!

Seglingsträningarna för höstsäsongen 2017:

Ankorna, Vind och Vatten, Kadett & Ranking samt Zoom8 har inlett höstsäsongen. Träningarna är på måndagar, onsdagar, torsdagar (tävlingar), samt söndagar, beroende på träningsgrupp. Mera information finns under fliken Träningsgrupperna 2017.  Har ni några frågor eller önskemål gällande träningarna, kontakta gärna gruppens ansvarstränare.

 

Höstregattan / Optiranking 2017:

NJK ordnar optimistranking och kadettävling på Björkholmen 16-17 september.

 

Klubbmästerskapen 2017:

Den 6.9 ordnar NJK Klubbmästerskap för klubbens juniorseglare på Björkholmen. Zoom8, Vind & Vatten samt Kadett och Ranking-grupperna tävlar om vem som seglar snabbast. Förra året var det hård vid och jollarna byttes ut mot större båtar. Vi väntar med spänning vad årets tävling hämtar med sig. Vi ses på tävlingarna!

 

 

Seglingsskolorna och Kajholmslägret:

Kajholmslägret: Det traditionella Kajholmslägret är till för NJK juniorer i åldern 9-14 år. Kajholmslägret erbjuder en enastående lägerupplevelse med fokus på segling. Lägerprogrammet består av sjömanskap, kappseglingens grunder och fortsättning, seglingsteknik, seglingslekar, kappseglingar etc. På kvällen ordnar ledarna aktiviteter för deltagarna. Närmare information om Kajholmslägret samt datum, priser och anmälning hittar du här.

Juniorseglingsskolorna: NJK ordnar tre stycken seglingsskolor sommaren 2017. Seglingsskolorna är för både nybörjare och mer erfarna seglare, på seglingsskolorna kan man delta oberoende av nivå eller tidigare seglingserfarenhet. Under skolorna er

bjuder vi nybörjarna möjligheten att bekanta sig med havet och lära sig segla. De mer erfarna seglarna får handledning för att förbättra sin kunskap om havet och segling. Närmare information Seglingsskolorna samt datum, priser och anmälning hittar du här.

Åldersgränsen för seglingsskolorna är 7-14 år och för Kajholmslägret 9-14. Simkunskap samt NJK medlemskap är ett krav. Välkommen med!

 

NJK partners