fbpx

Info onsdagen den 27 februari kl. 18 på Björkholmen

Sommaren 2018 seglade Peter Holst till Hogland. Peter kommer och berättar on Hogland och speciellt hur man får lov att besöka ön i östra finska viken.

Peter berättar hur han bar sig åt för att få tillstånd att åka med den egna Family Cruisern till Hogland 2018. Han har via sitt företag Lähialuematkat (Russian Tours) en lång erfarenhet av att ordna visum, resor och dylikt till Ryssland allt sedan 1988. I Peters planer ingår att göra det möjligast enkelt för ”fellow sailors” att segla till Hogland och de andra finska öarna.

Veijo Parviainen, Kotka Segelsällskap, kommer och berättar om sina egna erfarenheter. Sommaren 2018 slutade med att han inte kunde segla till Hogland delvis på grund av dåligt väder. Nu har Veijo en utstakad plan för 2019 för hur man söker visum och FSB (med ansvar för Rysslands inre säkerhet) godkännande för att besöka de ryska gränsområdena.

I juli 2019 leder Veijo Parviainen en eskader via Aspö till den ryska gränskontrollen och vidare till Hogland, Storby.

När skall vi inom NJK segla till Hogland? En intressant sak att diskutera efter mötet.

Info på webben:

https://yle.fi/uutiset/3-10284675
https://yle.fi/uutiset/3-8966377
https://yle.fi/uutiset/3-10217794

PS: Till detta Hogland infotillfälle är också andra segelklubbars medlemmar välkomna. Skild invitation har skickats via SBF samt Helvene.

ANMÄL DIG HÄR

[directory form=”214″ page_size=”100″ entrytitle=”Anmälda” lightboxsettings=”images” titleshow=”false” showcount=”false” thead=”false” pagelinksshowall=”false” linkemail=”false” linkwebsite=”false” titleprefix=”Anmälda”]