fbpx

Den kommande Paviljong seglingen för sommaren 2021 är planerad för en segling norrut upp längs den finska västkusten till Wasa. På vägen norrut har vi många intressanta Paviljonger som kan besökas. Det är också tänkt att fortsätta västerut till den Svenska Höga Kusten som en eskadersegling för dem som är intresserade.

Grovt taget är det 140 nm (5 dagar) från Helsingfors till Åbo området och därifrån vidare till Wass ca 230 nm (7 d). Vidare från Wasa till Höga Kusten är det 70 nm (2,5 d). På Höga kusten kan man segla kors och tvärs i 4 .. 5 dagar före man börjar sträva söderut längs den Svenska ostkusten. Avståndet till Grisslehamn är ca 220 nm (7 d), 25 nm vidare till Mariehamn (1d). Totalt blir det dryga 700 nm och 25 dagar som inkluderar Höga Kustens kors/tvärs och några reservdagar.

Ingen fast tidtabell har ännu gjorts upp. Allt beror på deltagarnas intressen och kalender möjligheter att deltaga. Som ett först tanke är att start kunde ske genast efter midsommaren från Blekholmen.

Finns intresse att delta i Paviljongseglings delen eller i hela rundan så kontakta Ulf Haga eller Jan Hörhammer. Berätta vad som skulle mest intressera och hur kalendern ser ut. Det är tänkt att kalendern för seglingen skall bestämmas i slutet av februari.

En sak ännu. Det kommer säkert att behövas besättningsbyten under denna segling. Tanken är att en samordning av transporterna skall kunna ordnas.

Anmäl ditt intresse oförbindligt för att komma med i informationskanalen (jan.horhammer@njk.fi)

Jan Hörhammer, jan.horhammer@njk.fi, 0400 453 797
Ulf Haga, ulf.haga@hentec.fi, 050 431 9011