fbpx

En fin och lärorik seglingssäsong börjar vara klappat och klart. Vi har ordnat läger och träningar och våra juniorer har utvecklats och även presterat bra på tävlingarna.

Då vintern närmar sig är det dags för oss att flytta oss till land. Vi kommer under vintern ordna teorikvällar för juniorerna och de traditionella super söndagarna. Håll utkik på njk.fi och NJK Junior Facebook sidan.

Vi kommer under oktober publicera förhandsanmälningen och informationen av våra kommande grupper för 2021, likaså kommer vi senare i år publicera information om våra läger nästa år. Traditionella infot kommer ordnas i januari.

Säsongen för våra juniorer kan ses ha avslutas på bästa vis med att våra Optimist Ranking seglare som kammade hem silver (NJK 2) och en 6 plats (NJK 1) i Optimisternas lagseglings Finska mästerskap. Vi vill gratulera alla för en fin prestation som verkligen visade hur laganda.

Seglarna skickade även in kommentarer från helgen: ”Jag tycker NJK2 hade bra gruppanda och vi kommunicerade bra, vi hade det jätte roligt. Egentligen var allt motstånd ganska lätt, förutom vinnarlaget” ”NJK1 hade bra laganda. Några motstånd var svåra och vissa lätta. Jag lärde mig mycket nytt om hur man ska kommunicera och hjälpa sitt lag om man var på förlust”

Rene kommenterade helgen med att han var mycket nöjd med båda lagen. Speciellt bra kämpade NJK1 som var ett ungt och oerfaret lag som presterade riktigt fint!

NJK1: William Groop, Sofiia Seliö, Stella Seliö, Fabian Reincke, Astrid Hamel NJK2: Atte Klemola, Vanessa Voutilainen, Amanda Voutilainen, Sofia Svartström Tränare: Rene Abner