fbpx

Sinem Kurtbay o. Janne Järvinen räddade den obrutna serien med NJK OS deltaganden som börjat från 1960 genom att ta en landsplats till Tokyo. Janne som finansierat projektet fick inte delta i OS, så reservgasten Akseli Keskinen, Tuusulajärven Purjehtijat blev vald istället.

Janne avslutar sitt OS-projekt och därmed även finansieringen. Sinem och Akseli fortsätter i Nacra klassen till OS 2024 i Marseille (Paris). Med den 15 bästa (flera av dem som är före avslutar sina karriärer)

Finländska placeringen i OS, VM 9 o. EM 8 kommer de att få understöd från Olympiakommittén, Undervisningsministeriet och förbundet. De här understöden räcker inte för en 3-års heltidssatsning på OS 2024. Sponsorer behövs plus att båtarna behöver finansieras på något sätt.

Till OS 2016 samlades det ihop finansiering för två 49er båtar åt NJK-teamen, Sinem Kurtbay / Silja Kanerva och Lauri Lehtinen / Miikka Pennanen. Då pojkarna avslutade sitt projekt före OS fick flickorna använda båda båtarna och efter att projektet tog slut med förlust i kvalet, såldes båtarna till ungefär hälften av vad båtarna kostat, vilket återbetalades åt finansiärerna. De som deltog i det projektet verkade vara nöjda med att ha kunnat hjälpa ett OS-projekt. Nu sökes finansiärer bland NJK och TP medlemmar för den båt som seglade i Tokyo som köpts av Janne med lånepengar. Dessutom behövs finansiering av segel och annan utrustning under de kommande tre åren, möjligen en båt till.

Tusse köpte en ny båt för att säkra att det fanns en båt till Tokyo. Den behövdes inte då teamet till slut fick köpa den ursprungliga OS båten. Den nya båten behövs, för 2022 går VM i Kanada och en båt behövs under den tiden i Europa.

Om du har idéer i fråga om samarbetspartners eller är intresserad av att hjälpa med båtfinansiering tag kontakt med Tusse Tallberg, 0400 411 699 eller tusse.tallberg@njk.fi.