fbpx

Gubbseglarna ordnar en exkursion lördagen 13 november till Kotka. Alla NJK medlemmar med familjer är välkomna med på utflykten.

Kl. 08:00 – Bussen avgår från hållplatsen utanför Posthuset vid Mannerheim statyn

Kl. 17:45 beräknar vi att att vara tillbaka vid Posthuset.

Vi besöker först RedSky varvet och Finlands Träbåtscenter (Puuvenekeskus). Där får vi se båtbyggen och renoveringar samt höra om de utmaningar man idag har med renoveringarna. Kan nämnas att NJK tolvan Blue Marlin totalrenoverades på detta varv. Ett antal nybyggen har också förverkligats på varvet under de senaste åren.

Sedan flyttar vi oss till Maritimcentret Vellamo för att där äta en lunch i restaurangen Laakonki. Efter lunchen  går vi till museet och får en guidad tur som fokuserar sig på den permanenta utställningen “Ödesdigra Svensksund”. Guidningen går på svenska och räcker ca en timme.

Efter guidningen är det fritt fram att på Maritimcentret Vellamo besöka Finlands sjöhistoriska museum, Kymmenedalens museum och Sjöbevakningsmuseet. https://www.merikeskusvellamo.fi/sv/

Specialutställning: Havsmonster – När jorden var platt och havet myllrade av monster…

Permanent utställning: Båthall – En imponerande samling båtar från olika årtionden.

Sjöbevakningsmuseet – Sjöbevakarnas arbete från förbudslagens tid till i dag

Vi startar vår returresa ca. kl 15:45 och beräknar att anlända till Helsingfors ca 17:45

Kostnaderna med hyrbuss och museum- guidning är 50 € med 20 deltagare. Därtill kostar lunchen under 20 € per person. Kostnaderna debiteras i efterhand då vi vet hur många som delar på transportkostnader mm.

Förhandsanmäl dig nedan (obligatoriskt), anmäl endast 1 person per anmälan så att vi har koll på lediga bussplatser!

Mera information ges av Jan Hörhammer, 0400 453 797, jan.horhammer@njk.fi

Sista anmälningsdag har passerat, vänligen kontakta Jan Hörhammer (se kontaktuppgifter ovan) om du vill höra dig för om eventuella lediga platser.